• Direct hulp nodig? Lekkage? Storing? Bel 06-20198693

 • Waterontharding

 • De voordelen van water zonder kalk, reken af met kalkaanslag en bespaar op uw energierekening.

  Wat is hard water?
  Hard water is water waar veel kalk in zit. Hoe meer kalk in het water, hoe 'harder' het water.

  Wat zijn de gevolgen van hard water?
  Kalk is een bijtende stof die materialen aantast. De ene keer duurt dit langer als de andere keer en dit is afhankelijk van het materiaal waar kalk zich aan hecht. Heel zichtbaar merkt u het bijvoorbeeld aan witte kalkaanslag op de wanden van de douche, aan witte aanslag op chromen elementen in uw badkamer, aan gevlekte kranen en tegels en aan witte aanslag op het verwarmingselement van uw waterkoker. Ook het vliesje in uw thee komt van hard water. Niet zichtbaar is de verkalking van elementen in uw vaatwasser en wasmachine. Hierdoor neemt de levensduur van deze apparaten af en lopen de energiekosten onnodig hoog op. Ook droogt hard water de huid uit, het kan zelfs tot huidaandoeningen leiden voor mensen die hier gevoelig voor zijn.

  Hoe hard is mijn leidingwater?
  Informatie over de hardheid van uw leidingwater vind u via de  website van de gezamenlijke waterbedrijven. Via deze site klikt u door naar de website van uw waterbedrijf. De website van uw waterbedrijf geeft informatie over de hardheid van het leidingwater in uw woonplaats. U kan ook zelf een kalkmeting uitvoeren met een kalkmetingsset. Deze set kost €15 euro en deze set kunt u bij ons bestellen. Er zit een duidelijke, eenvoudige instructie bij. Mail naar [email protected] voor een kalkmetingsset.


  Wat is een waterontharder?
  Een waterontharder wordt gebruikt om water te ontharden, door kalk dat ervoor zorgt dat het water hard is, te verwijderen.

  Wat zijn de voordelen van een waterontharder?

  • Langere levensduur van uw wasmachine en vaatwasser
  • Besparen op uw energierekening doordat het rendement van uw vaatwas- en wasmachine sterk verbetert
  • Geen kalkaanslag meer in uw waterkoker of koffiezetapparaat, dus nooit meer ontkalken
  • Geen witte kalkstrepen of vlekkerige glazen douchewand
  • Geen kalkaanslag in uw voegen in uw badkamer
  • Zout in de vaatwasser is niet meer nodig
  • Geen ketelsteen in uw boiler of CV installatie
  • Minder verstoppingen in leidingen en uw douchekop
  • Minder gebruik van milieuonvriendelijke anti-kalkmiddelen
  • Uw wasgoed is zachter, kleding behoudt langer haar kwaliteit
  • Besparing op alle schoonmaakmiddelen van 50-75%

  Helpt onthard water echt bij droge huidproblemen?
  Kalk sluit de poriën van onze huid af. Natuurlijke vetten en zuren die de huid in goede conditie houden komen daardoor moeilijker door de poriën naar buiten. Het gevolg hiervan is een droge huid en in sommige gevallen ook eczeem. Kalkvrije poriën zorgen er dus voor dat uw huid beter kan ademen.


  Kalk hebben we toch nodig voor onze gezondheid?
  De voedingswaarde van kalk uit leidingwater is vrijwel niets. Ons lichaam heeft organische kalk nodig, dit halen we uit boter, vlees, graan en eieren. Het bekendste voorbeeld is een glas melk. Eén glas melk voldoet in de dagelijkse behoefte aan organische kalk. Overigens is kalkvrij water prima te drinken of om mee te koken


  Hoe lang gaat een waterontharder mee?
  Waterontharders gaan jaren mee en hebben slechts weinig onderhoud nodig. Wel moet er af en toe zout bijgevuld worden.


  Hoe vaak moet er zout bijgevuld worden en wat kost dat?
  Om kalkvrij water te blijven geven moet een waterontharder af en toe worden bijgevuld met zout. Bij een gemiddelde hardheid zult u elk jaar één zak (25kg) zout per persoon gebruiken mits u een gemiddeld waterverbruik heeft. Wanneer wij een apparaat bezorgen, krijgt u daar 2 zakken zout bij, voldoende voor minstens 4 tot 8 maanden. Zout is bij ons te verkrijgen voor €15 euro per zak.


  Hoe zit het met onderhoud?
  Uw ontharder heeft zeer weinig onderhoud nodig. Wij adviseren 1x per 2 jaar een onderhoudsbeurt. U kunt dit zelf doen óf u kunt het onderhoud door ons laten uitvoeren. Wanneer u het onderhoud door ons laat uitvoeren doen we dit in combinatie met levering van de jaarlijkse hoeveelheid zout (3 tot 4 zakken). Dit onderhoud kan ook uitgevoerd worden in combinatie met het onderhoud van uw CV-ketel.


  Prijzen en types
  De goedkoopste ontharder (van leverancier Waterluxe) die we leveren kost €795,- inclusief BTW. U kunt de waterontharder zelf installeren óf u kunt de waterontharder door ons laten installeren. De installatiekosten, afhankelijk van de situatie, bedragen gemiddeld €275 euro incl. BTW. Bekijk de site van Waterluxe waterontharders voor meer informatie over de verschillende types. U kan ook direct contact met ons opnemen. Wij adviseren u vrijblijvend over de verschillende types waterontharders en wat in uw situatie de beste waterontharder is.


  Installatie
  De waterontharder wordt over het algemeen aangesloten achter de watermeter. Daarmee heeft u door uw hele woning zacht water. Het zou kunnen dat er bij u geen plaats is voor de waterontharder net achter de watermeter. Daarom nemen we graag de situatie bij u op en overleggen we met u wat in uw geval de beste plaatsingsmogelijkheid is. We hebben veel ervaring met het plaatsen van waterontharders. Daardoor vinden we, ook in moeilijke situaties, een oplossing.